Ponudba

V gostilni Pečarič pripravljamo izvrstne mesne jedi z različnimi zelenjavnimi prilogami. Med našimi hladnimi jedmi iztopa jetrna pašteta s pistacijo, pomarančno, figovo marmelado in parmezanom ter domača salama, tople predjedi, domači paradižnikovi rezanci z gamberi in ajdova kaša z jurčki. Glavne jedi prilagajamo letnim časom; v poletnem času je naša specialiteta odojek in jagenjček pečen na žaru, v zimski sezoni pa zaznamujejo naš jedilnik domače koline.

Ponudba jedi

Širok nabor jedi po naročilu, ki jih dopolnjuje naša klasična hišna ponudba.

  • Mesne jedi (odojek, jagenjček, svinjska ribica v modri frankinji, rostbeef iz “štumfa”, piščančja prsa polnjena z blitvo in skuto ter domačimi pesinimi njoki)
  • Koline (krvavice, pečenice v zimskem času)
  • Ribje jedi (file postrvi z limoninim pirejem in mlado špinačo, lignji na žaru, ocvrti lignji)
  • Predjedi (jetrna pašteta, domača salama, ajdova kaša z jurčki, paradižnikovi rezanci s gamberji)

Sladice

Sladice pripravljamo iz domačega sadja. Naša posebnost je domači sladoled iz bučnega olja in oljčnega olja, zavitki (štrudli) iz domačega sadja, chefova razstavljena kremšnita in sladoled iz ajdove kaše. Naše sladice so plod tradicije in navdiha kuhanjskih mojstrov nove generacije.

Vina

Korenine družine Pečarič izvirajo iz Bele krajine, od koder prihajajo tudi vrhunska vina, ki so del naše redne ponudbe. Modra Frankinja, Modri Pinot, Belokranjec, Metliška Črnina in Rumeni Muškat so le del naše vinske ponudbe, ki jo med drugim zaokroža tudi ponudba vin iz ostalih slovenskih vinorodnih področij priznanih slovenskih vinarjev, kot so Petrič, Ščurek, Steyer, Goriška brda in Kristančič. Prepustite se izboru našega strokovnega osebja, ki vam bo ob izbrani hrani ponudilo primerno vino, s katerimi bomo povezali vse okuse.

Jure Pečarič s.p.


Pod jezom 47
1000 Ljubljana

00386 (01) 256 31 03

j.pecaric@pecaric-sp.si

 

Pon:

10:00 – 21:00

Tor:

10:00 – 21:00

Sre:

10:00 – 21:00

Čet:

10:00 – 21:00

Pet:

10:00 – 22:00
(za zaklj. družbe do 03.00)

Sob:

10:00 – 22:00
(za zaklj. družbe do 03.00)

REZERVACIJA ZA ZAKLJUČENE DRUŽBE
Nedelja in prazniki:

ZAPRTO