Gostilna Pečarič

Blizu kraja kjer se stekata Gradaščica in Horjulščica ter se potem po nekaj metrih razcepita, je znameniti viški jez; ta je bil vse do konca šestdesetih let eno najbolj znanih kopališč mestnega in primestnega prebivalstva, zlasti mladih. Tudi struga Gradaščice nad jezom v smeri proti gradu Bokalce in nato naprej proti Polhovem Gradcu je s svojimi tolmuni vsako poletje privabljala posameznike, družine in zaljubljence. Nekaj povsem navadnega so bili kolesarski izleti na to območje, mnogi mladi ljudje in družine so poletni dopust preživljali tam s kopanjem in veliko jih ima kar najlepše spomine na prve ljubezenske izkušnje, ki so si jih pridobivali v tem naravnem, takrat še ne onesnaženem okolju; tudi za ceno enega ali več brencljevih pikov v zadnjo plat …

Prav v zadnjih letih tega brezskrbnega poletnega uživanja je blizu jezu Jože Pečarič v domači hiši najprej odprl bife, in sicer 1969. Že čez dve leti je odprl ob bifeju tudi kegljišče, leta 1974 pa bife preuredil v gostilno. V teh letih je bila moda postavljanja kegljišč, rasla so kakor gobe v dežju. To so bila avtomatska kegljišča, k nam pa so jih začeli vpeljevati po avstrijskem vzgledu. V Avstriji je bil ta rekreativni šport vezan na gostilniško dejavnost, v velikem vzponu. Toda vsake reči je enkrat konec, in tako je bilo tudi s kegljišči. Moda kegljanja v gostilnah je začela pojenjati  in Pečaričevi so dovolj hitro dojeli spremembe in se odločili 1987 za novost, ki je bila tako rekoč prva v Sloveniji.

V tem letu so v prostorih nekdanjega kegljišča odprli biljardni klub z več mizami in priredili tudi prvi državni turnir. Biljard je bil po kegljanju velika moda, novost, oživitev zabave, ki je bila že pred vojno razširjena v mnogih gostilnah in restavracijah. Dejavnost biljardnega kluba so razvijali do leta 1991, tedaj so v prostorih za biljard odprli plesni klub Paradiž kot dodatno ponudbo gostilne. Razvoj gostilne zmeraj prinaša spremembe, enkrat v ureditvi ali namembnosti prostorov, drugič v sami tehnologiji. Tako so leta 1995 prenovili gostilniško kuhinjo z vsemi spremljajočimi prostori, del nekdanjega vrta pa preuredili v večji gostinski prostor – restavracijo za približno 70 gostov, ki jo lahko prilagodijo tudi manjšemu številu. Leta 2000 so plesni klub Paradiž preuredili v novo Baročno dvorano, ki sprejme 150 gostov in je namenjena predvsem za različne dogodke. Potem je tu še klasični gostilniški prostor za 50 gostov ter bar in letni vrt na katerem imajo pravi belokranjski raženj, za pečenje odojkov in jagenčkov …

Pečariči so sicer Belokranjci, njihov rod izvira iz vasi Čurile vendar jih je po 2. Svetovni vojni delo prineslo v Ljubljano, točneje na Vrhovce. Brez naslednikov seveda ne gre in tako je gostilničar Jože prepustil vajeti gostilne že tretji generaciji družine, natančneje sinu in kuharju Juretu Pečariču, ki družinske izkušnje in domačo kulinariko povezuje z mladostno igrivostjo, novimi idejami in izzivi.

Zaključene družbe

Gostilna Pečarič je tradicionalen prostor, kjer se lahko zberejo velike družbe ob posebnih dogodkih. Na voljo imamo prostore različnih kapacitet: za 4 osebe, za 12 oseb, za 35 oseb, za 70 oseb in za 150 oseb.

Obenem imamo za svoje goste na razpolago tudi urejen vrt, ki lahko sprejme od 60 do 100 gostov. Na voljo je veliko urejeno parkirišče za osebna vozila, kakor tudi za večje in manjše turistične avtobuse.

Naši prostori so namenjeni za praznovanje rojstnih dnevov, porok, obletnic, družinskih srečanj, sedmin, birm in podobnih svečanih dogodkov. Predhodno se dogovorimo o vaših željah in pričakovanjih ter vam na podlagi tega pripravimo ustrezen meni, s katerim bomo pogostili vašo izbrano družbo, ki se vam bo za vedno vtisnil v spomin.

Dnevne malice

Od ponedeljka do petka, med 10:00 in 14:00 uro. Možnost lastnega prevzema. Za naročila in možnosti dostave nas pokličite na tel.št. 041 714 963.

Dnevno pripravljamo malice z dvema do tremi različnimi meniji. Našo dnevno ponudbo lahko spremljate na naši spletni strani oz. Facebooku.

  • Danes (12.02.2021) smo vam za malico pripravili:

1.) Sardele. krompirjeva , solata

2.) Puranov zrezek v nacho omaki, kroketi, solata

Dodatna ponudba:

Pečenica z zeljem ali kislo repo, ajdovi žganci

Krvavica z zeljem ali repo, ajdovi žganci

Piščančji file po dunajsko, dolar čips, solata

Solatni krožnik s piščancem

Lasten prevzem je možen od 10-14.ure. Za naročila in možnosti dostave nas pokličite na 041 714 963.

Jure Pečarič s.p.


Pod jezom 47
1000 Ljubljana

00386 (01) 256 31 03

j.pecaric@pecaric-sp.si

 

Pon:

10:00 – 17:00

Tor:

10:00 – 17:00

Sre:

10:00 – 17:00

Čet:

10:00 – 17:00

Pet:

10:00 – 17:00

Sob:

10:00 – 17:00

REZERVACIJA ZA ZAKLJUČENE DRUŽBE

Za predhodne rezervacije je delovni čas po dogovoru (pon-čet 10h-22h, pet-sob 10h-04h).

Za rezervacije pokličite na tel.št. +386 41 714 963.

Nedelja in prazniki:

ZAPRTO